+90 216 519 5216
+90 554 730 1233
Merkez Mah. Efnan Sok. Aydın Ekşi İş Merkezi No:12/2 Çekmeköy - İSTANBUL
info@cortencelik.com.tr
Corten Çelik Ayraç

 

 
Corten Çelik Sınırlayıcı (Ayraç) Nedir?
Toprak ve sert zeminlerde sınırlandırma, ayırma ve şekil verme amacıyla kullanılan malzemelerdir.
Çakıl-çim ayırıcı, bitki-çakıl ayırıcı, bitki-çim ayırıcı, çakıl- çakıl ayırıcı ve bordür olarak; dökme mozaik etrafında, çim basamak kenarında vb.  Corten ayraçlar kullanılmaktadır.

Vidalı, kazıklı, köşebentli, bayraklı vs. montaj detayınıza uygun metal ayraçları;  proje ve detayınızda belirtildiği kesit ve şekilde, uygun ebatlarda imal etmekteyiz.
Uygulama şekliniz düz veya informal olsun, üçgen kesiklerle hazırladığımız L ayraçlarımızla kolaylıkla montaj yapabilirsiniz.

Hem düşük maliyetli olsun hem de 10 yılın üzerinde bir kullanım ömrü olsun beklentisi içerisindeyseniz eğer; hiçbir zaman boyanması gerekmediği için tüm sac metaller arasında açık ara en iyi ve doğru ayraç malzemesi Corten Çelik’tir.
Nedeni şudur:
  • Corten Çelik, boyanması gerekmeyen sacların en ucuzudur. 
  • Corten Çelik, boyanması gereken saclardan da yaklaşık %15-20 daha pahalıdır. Ancak boyalı metaller için, koruyucu boya tabakasının, tipik olarak her 10-12 yılda bir yerinde ıslak sprey uygulamasıyla tamamen yenilenmesi gerekir.
Yani basit bir ifadeyle: ilk yeniden boyamadan sonra, boyanması gereken saclar toplamda, Corten Çelik’in orijinal maliyetiyle hemen hemen aynı maliyete sahip olacaktır. İkinci veya üçüncü yeniden boyamalarından sonra da bu çelikler çok daha pahalıya mal olacaktır.
 
 
+90 216 519 5216
+90 216 325 2058
Merkez Mah. Efnan Sok. Aydın Ekşi İş Merkezi No:12/2 Çekmeköy - İSTANBUL
info@cortencelik.com.tr